Het teamspel

ZUIDPOOL SURVIVAL- zinderend teamspel voor motivatie en samenwerking

Over het spel

Zuidpool Survival is een spel voor teams die spelenderwijs willen ontdekken waar ze sterk in zijn en waar verbeterpunten liggen. Zodat ze met (nog) meer plezier en effectiviteit kunnen werken. Het spel is ontwikkeld naar aanleiding van het boek de Motivatieparadox, door Alwin Sixma geschreven. De paradox die hij signaleert is dat mensen motivatie heel belangrijk vinden maar vaak in de praktijk schandelijk verwaarlozen. Zo ook in het werk. Motivatie zou een professionele prioriteit moeten zijn.

Zuidpool Survival?

In het spel gaan de deelnemers als bemanning van een onderzeeër op expeditie naar de Zuidpool. Ze verkennen de diepe wateren op zoek naar oplossingen voor de voedselschaarste van de wereld. Als de onderzeeër kapot gaat komt het vaartuig boven water in een tot dusver onbekende grot. Afgesloten van de buitenwereld en geconfronteerd met uitdagingen in hun nieuwe wereld moet de groep keuzes maken en samenwerken.

Het spel daagt de groep uit om de motivatie en grenzen van de leden te verkennen en te onderzoeken hoe ze als team functioneert. Omdat deze simulatie op geen enkele manier lijkt op je eigen werksituatie, kan je niet anders dan handelen vanuit je eigen waarden en motivatie.

Voorbeeld van één van de karakterkaarten

In Zuidpool Survival ontdek je in een zinderende spel-simulatie elkaars eigenschappen, waarden en motivatie. Je biedt gevaren het hoofd, maakt belangrijke keuzes met elkaar en zoekt uit hoe je de middelen die tot je beschikking staan zo handig mogelijk kan inzetten voor het overleven van jouw team. Omdat deze simulatie op geen enkele manier lijkt op je eigen werksituatie, kan je niet anders dan handelen vanuit je eigen waarden en motivatie.

Zuidpool Survival- Het bordspel om met je team van motivatie een topprioriteit te maken.

Geen sociaal wenselijk gedrag, maar authentieke keuzes en nieuw samenspel in je team.

De gebeurtenissen in het spel dwingen je tot keuzes die naar boven halen wat jij en je teamgenoten belangrijk vinden. Ze zetten je soms op het verkeerde been en laten je ervaren hoe jouw team functioneert. In een reflectie achteraf kijken we samen naar het gedrag en de keuzes van het team. En hoe er is samengewerkt. Wie had welke rol?

Wie voelde zich verantwoordelijk, eigenaar, gemotiveerd, op een leuke manier gedwongen tot welk handelen? Zo koppelen we de gedragingen en motivatie aan jouw werkpraktijk en die van het team: hoe kan je van het spel leren voor je dagelijkse werk?

Wat kan er anders, beter, hoe sluit jijzelf en jouw team meer aan bij de eigen, elkaars en de teammotivatie?

Het spel levert zodoende inzicht op in deze thema’s. En ook mooie metaforen die kunnen worden toegepast in de werkpraktijk om specifieke situaties bespreekbaar te maken.

Wat zijn de wolven in jouw werk?

Wie zorgt er voor het vuur?

Wie is de jager die nieuwe gebieden ontdekt?

Noem maar op!

Werkvorm: Bordspel op locatie, fysiek

Aantal spelers: 4-12

Duur spel: plusminus 1,5 uur.

3 uur tot een dagdeel inclusief introductiepresentatie en nabespreking.

Neem contact op voor meer info